Novosti


Prijave za članstvo u HDKP-u

Najavljujemo da su prijave za članstvo u HDKP-u otvorene do zaključno 15. prosinca 2017. godine. Sve zainteresirane pozivamo da, ako to još nisu učinili, prouče upute za prijavu na http://www.hdkp.hr/hr/drustvo/prijava-za-clanstvo/, te da ih što prije pošalju na clanstvo@hdkp.hr. S dodatnim pitanjima se slobodno obratite Odboru za prijam novih članova i sustav mentorstva na istu e-adresu. Odluku o prijmu prijavljenih kandidata za članstvo donijet će Skupština HDKP-a 19. siječnja 2018. godine.

30. rujna – Međunarodni dan prevoditelja

Hrvatsko društvo konferencijskih prevoditelja obilježilo je u subotu 30. rujna 2017. godine Međunarodni dan prevoditelja prigodnim okupljanjem članova i pretpristupnika. Ovo neformalno druženje pokazalo se kao izvrsna prilika za susret s kolegama koje ne vidimo često i razgovore o temama kojima se ne bavimo na redovnim sastancima i skupštini. Opširnije

Tužna vijest – preminuo je naš dragi kolega Janko Paravić

S velikom tugom obavještavamo sve članove, kolege i suradnike da je jutros u Zagrebu preminuo naš dragi kolega, jedan od osnivača i prvi predsjednik našega Društva, Janko Paravić.

Janko je bio jedan od doajena konferencijskoga prevođenja u Hrvatskoj, uzor mnogim naraštajima prevoditelja, a njegova stručnost, erudicija, profesionalnost, pristupačnost u komunikaciji i humor kojim nas je uvijek opuštao ostat će nam zauvijek u sjećanju kao ideali kojima ćemo stremiti.

Potpisivanje Kodeksa HDKP-a

13. veljače 2017. – Tijekom neformalnog druženja članova HDKP-a u Strasbourgu, naše nove članice Sanja Lokner i Maja Šimleša te pretpristupnik Bruno Štefić potpisali su Kodeks profesionalnog ponašanja HDKP-a i time zaključili postupak svog prijama u Društvo.