Novosti


30. rujna – Međunarodni dan prevoditelja

Hrvatsko društvo konferencijskih prevoditelja obilježilo je u subotu 30. rujna 2017. godine Međunarodni dan prevoditelja prigodnim okupljanjem članova i pretpristupnika. Ovo neformalno druženje pokazalo se kao izvrsna prilika za susret s kolegama koje ne vidimo često i razgovore o temama kojima se ne bavimo na redovnim sastancima i skupštini. Opširnije

Tužna vijest – preminuo je naš dragi kolega Janko Paravić

S velikom tugom obavještavamo sve članove, kolege i suradnike da je jutros u Zagrebu preminuo naš dragi kolega, jedan od osnivača i prvi predsjednik našega Društva, Janko Paravić.

Janko je bio jedan od doajena konferencijskoga prevođenja u Hrvatskoj, uzor mnogim naraštajima prevoditelja, a njegova stručnost, erudicija, profesionalnost, pristupačnost u komunikaciji i humor kojim nas je uvijek opuštao ostat će nam zauvijek u sjećanju kao ideali kojima ćemo stremiti.

Potpisivanje Kodeksa HDKP-a

13. veljače 2017. – Tijekom neformalnog druženja članova HDKP-a u Strasbourgu, naše nove članice Sanja Lokner i Maja Šimleša te pretpristupnik Bruno Štefić potpisali su Kodeks profesionalnog ponašanja HDKP-a i time zaključili postupak svog prijama u Društvo.

Godišnja skupština

3. veljače 2017. – Na redovitoj izbornoj godišnjoj skupštini HDKP-a, održanoj 3. veljače 2017. godine, za predsjednicu Društva izabrana je Tamara Levak Potrebica, za potpredsjednicu Kristina Kruhak, naša tajnica i dalje je Ivanka Rajh, a nova blagajnica Elvira Mulić.

Skupština je jednoglasnom odlukom proglasila Ingrid Šafranek počasnom članicom HDKP-a.

U Društvo su primljeni novi redoviti članovi: Sanja Lokner, Daira Mrazovac, Maja Šimleša i Lovro Škopljanac, te pretpristupnici Marta Guzsvany and Bruno Štefić. Čestitamo im i radujemo se njihovom sudjelovanju u aktivnostima Društva! Zapisnik sa skupštine dostavljen je članovima.