Novosti


Niz predavanja i predstavljanja Društva

U sklopu svojih nastojanja da proširi spoznaje o konferencijskom prevođenju kao zasebnoj profesiji, da pridonese prepoznatljivosti i unaprjeđenju struke, te se poveže s kolegama se bave ili bi se željeli baviti konferencijskim prevođenjem, sa studentima i nastavnicima prevoditeljskih studija, HDKP organizira niz predavanja po hrvatskim gradovima. Nakon uspješnog predavanja održanog na Sveučilištu u Osijeku u siječnju ove godine, slijedi niz predavanja i predstavljanja Društva koja će se održati:

Na predavanjima će biti riječi o stanju na hrvatskom tržištu konferencijskog prevođenja, o obrazovanju za konferencijske prevoditelje, mogućnostima rada za institucije Europske unije, profesionalnim i etičkim standardima, te o ulozi i svrsi strukovnih udruženja.

Nakon predavanja bit će vremena za pitanja i raspravu.

Radujemo se Vašem dolasku!

Potpisivanje Kodeksa HDKP-a

13. veljače 2017. – Tijekom neformalnog druženja članova HDKP-a u Strasbourgu, naše nove članice Sanja Lokner i Maja Šimleša te pretpristupnik Bruno Štefić potpisali su Kodeks profesionalnog ponašanja HDKP-a i time zaključili postupak svog prijama u Društvo.

Godišnja skupština

3. veljače 2017. – Na redovitoj izbornoj godišnjoj skupštini HDKP-a, održanoj 3. veljače 2017. godine, za predsjednicu Društva izabrana je Tamara Levak Potrebica, za potpredsjednicu Kristina Kruhak, naša tajnica i dalje je Ivanka Rajh, a nova blagajnica Elvira Mulić.

Skupština je jednoglasnom odlukom proglasila Ingrid Šafranek počasnom članicom HDKP-a.

U Društvo su primljeni novi redoviti članovi: Sanja Lokner, Daira Mrazovac, Maja Šimleša i Lovro Škopljanac, te pretpristupnici Marta Guzsvany and Bruno Štefić. Čestitamo im i radujemo se njihovom sudjelovanju u aktivnostima Društva! Zapisnik sa skupštine dostavljen je članovima.

Predstavljanje u Osijeku

26. siječnja 2017. – Tajnica Ivanka Rajh i članica Odbora za prijam novih članova HDKP-a Sandra Breznički Ucović posjetile su Filozofski fakultet u Osijeku kako bi studentima prevoditeljskog smjera diplomskog studija Engleski jezik i književnost predstavile Društvo te ih upoznale sa profesionalnim standardima konferencijskog prevođenja.

Prezentacija u Varšavi

16. srpnja 2016. – Ovog se vikenda u Varšavi održava međuregionalni sastanak sektora privatnog tržišta Međunarodnog udruženja konferencijskih prevoditelja (AIIC PRIMS). Toni Luburić, član HDKP-a i AIIC-a, održao je prezentaciju o situaciji na hrvatskom tržištu.